Opstellen en beoordelen van contracten

Als ondernemer wordt u regelmatig met juridische teksten geconfronteerd, bijvoorbeeld in relatie tot uw afnemers of als het gaat om het oprichten of uitbreiden van uw eigen onderneming. U bent ondernemer en weet waar u het over heeft als het gaat om uw eigen tak van sport. Laat Kukolja Juridisch Consult daarom kijken naar contracten, waarbij u minder goed kunt inschatten welke risico’s u neemt. Soms zijn bepalingen immers voor meerdere uitleg vatbaar. En zijn de garanties van uw wederpartij wel zo hard?

Als Kukolja Juridisch Consult een contract beoordeelt, dan wordt er gekeken naar de gevolgen voor u en voor uw onderneming. U krijgt dus geen algemeen verhaal, waar u nog alle kanten mee uit kunt. Na een advies van ons weet u waar u aan toe bent. Als Kukolja Juridisch Consult voor u contracten opstelt, dan zorgen wij ervoor dat er staat wat ú wilt dat er staat. Uw wensen worden vertaald in juridische termen.

Afhankelijk van de situatie geven wij een vaste prijs voor het opstellen of beoordelen van een contract. Ook kort overleg over een contract is mogelijk.

Een greep uit onze dienstverlening

  • Legal Audit

Wij beoordelen complexe, maar ook eenvoudige contracten. Soms kan een gesprek van een uur over een contract duizenden euro´s schelen.

  • Juridische due diligence

Bij de overname van een bedrijf besteedt u terecht veel aandacht aan het onderzoek van de financiële stand van zaken. Daarvoor heeft u uw financiële specialisten. Zou het niet goed zijn om uw juridische specialist naar de contracten te laten kijken die u overneemt? U kunt desgewenst de juridische due diligence beperken tot de belangrijkste contracten.

  • Effectieve bepalingen

Garanties zijn zo goed als de gever. Indien u bij een overname garanties bedingt, dan wilt u dat er in uw contract tevens aandacht is geschonken aan de zekerheden. Een ander voorbeeld is een effectieve beperking van uw aansprakelijkheid.

  • Slimmer onderhandelen

Bij onderhandelingen over een contract, komt een tekst in samenspraak met uw wederpartij tot stand. Kukolja Juridisch Consult staat in het onderhandelingsproces naast u en zorgt dat u weet waar u wel of niet mee kunt instemmen. Als een bepaling voor uw wederpartij niet acceptabel is, dan geven wij u een alternatief.